Consolidarea capacităților profesionale în domeniul securității aeronautice

26.03.24
Consolidarea capacităților profesionale în domeniul securității aeronautice

Siguranța și securitatea în domeniul transportului aerian este asigurată prin aplicarea corespunzătoare a standardelor și practicii internaționale în domeniu. În acest sens, menținerea unui nivel înalt de calificare a personalului din aviația civilă este esențială pentru a gestiona riscurile și a asigura că zborurile se desfășoară în condiții de maximă siguranță.
        Astfel, reieșind din riscurile în domeniul securității aeronautice identificate la nivel global prin “Aviațion Security Global Risk Context Statement” al ICAO, în perioada 11-22 martie, la inițiativa Autorității Aeronautice Civile din Republica Moldova cu suportul Autorității Aeronautice Civile a Republicii Franceze, a fost organizată instruirea cu genericul “ManPADS Threat”.
       La instruire au participat reprezentanți din cadrul structurilor de forță, MoldATSA, Aeroportul Internațional Chișinău și Autoritatea Aeronautică Civilă. Participanții au avut oportunitatea să înțeleagă și să analizeze riscurile asociate aviației civile și să dezvolte strategii de prevenire și contracarare a potențialelor atacuri.
      O astfel de inițiativă este esențială pentru asigurarea securității aeronautice și protejarea pasagerilor și aeronavelor.