Persoane cu dizabilităţi

Dacă suferiţi de un handicap sau de mobilitate redusă, trebuie să vi se asigure posibilitatea de a călători fără probleme. Aveţi dreptul de a cumpăra biletele şi de a face rezervări fără a plăti costuri adiţionale. Cu scopul de a clarifica condiţiile de acces, transportatorii aerieni au obligaţia să dezvolte şi să aplice reguli nediscriminatorii în acest sens.

Operatorii aerieni acordă prioritate transportării persoanelor cu mobilitate redusă şi a însoţitorilor acestora sau a cîinilor utilitari însoţitori certificaţi, precum şi a copiilor fără însoţitor.
În cazul unui refuz la îmbarcare, a unei anulări şi unor întîrzieri de orice durată, persoanele cu mobilitate redusă şi însoţitorii acestora, precum şi copiii fără însoţitor au dreptul la o asistenţă specială cît mai repede posibil în conformitate cu prevederile Regulamentului privind compensarea şi asistenţa pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare şi anulării sau întîrzierii prelungite a zborurilor, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 836 din 08.11.2012.

Președinția RM Președinția RM
Parlamentul RM Parlamentul RM
Guvernul RM Guvernul RM
- - >