Zboruri autorizate în contextul campaniei de vaccinare contra rabiei a animalelor sălbatice

24.10.22
Zboruri autorizate în contextul campaniei de vaccinare contra rabiei a animalelor sălbatice

     Autoritatea Aeronautică Civilă informează că a emis permisiunea de zbor operatorului aerian „Avio Otryad-Varna” OOD, care în perioada 24-28 octombrie curent va efectua distribuția aeriană a momelilor vaccinale contra rabiei la animalele sălbatice pe întreg teritoriul Republicii Moldova, cu excepția zonei de securitate de-a lungul râului Nistru și teritoriul Transnistriei.
     Zborurile vor fi efectuate de pe Aeroportul Internațional Mărculești și vor fi operate în porțiunea deschisă a spațiului aerian, la înălțimi joase (până la 300 m). În vederea asigurării siguranței și securității acestor zboruri, furnizorul de servicii de trafic aerian în comun cu structurile responsabile din cadrul Ministerului Apărării vor menține un schimb permanent de informații cu privire la securitatea spațiului aerian.
     Totodată, menționăm că Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) în parteneriat cu autoritățile publice locale au demarat informarea populației cu privire la Campania de vaccinare contra rabiei a animalelor sălbatice.
Acțiunea este desfășurată în strictă conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 185 din 15 martie 2019, privind aprobarea Planului măsurilor de supraveghere, control și eradicare a rabiei la vulpi în Moldova pentru perioada 2019-2023.

Mai multe detalii aici :https://ansa.gov.md/ro/comunicate/ansa-%C8%99i-ansvsa-implementeaz%C4%83-un-program-ce-dus-la-sc%C4%83derea-num%C4%83rului-de-cazuri-de-rabie