Ședința Comitetului de evaluare a siguranței zborurilor

13.08.21

În cadrul implementării Programului național de siguranță a zborurilor, Autoritatea Aeronautică Civilă a găzduit astăzi, cea de-a doua ședință a Comitetului de evaluare a siguranței.

În debutul ședinței a fost descrisă starea actuală din domeniul siguranței și necesitatea sporirii atenției asupra promovării culturii de siguranță în cadrul industriei aeronautice cât și la nivel de stat. În acest context, Directorul Autorității Aeronautice Civile, a reiterat „că promovarea culturii siguranței este un pilon important în stabilirea unui grad înalt de siguranță a aviației civile în Republica Moldova”.

Pe agendă s-au regăsit subiecte ce țin de coordonarea Politicii naționale de siguranță în domeniul aviației civile; Evaluarea necesităților de instruire în domeniul SSP pentru membrii Comitetului de evaluare a siguranței și a Comitetului tehnic de siguranță; Stabilirea unui grup de lucru în vederea acordării  suportului tehnic specializat necesar pentru stabilirea unei baze de date naționale de siguranță;  Un alt subiect abordat a fost canalizarea eforturilor pentru stabilirea nivelului acceptabil al siguranței zborurilor în Republica Moldova cu elaborarea ulterioară a Planului național de siguranță a aviației civile, parte integră a Planului European Regional de Siguranță. Astfel, sa decis instituirea unui grup de lucru pentru stabilirea indicatorilor care urmează a fi colectați și analizați pentru stabilirea nivelului acceptabil al siguranței zborurilor.