31 Martie 2015 - Introducerea regulii privind prezența a două persoane în cabina de pilotaj

Autoritățile europene pentru siguranța aeriană sunt în discuții cu industria aviatică și statele membre despre adoptarea unei recomandări ca în cabina de pilotaj a avioanelor să se afle întotdeauna doi membri ai echipajului, pe timpul zborului, ca reacția la prăbușirea avionului Germanwings în Franța.

O recomandare în acest sens a fost făcută de Agenția Europeană pentru Siguranța Aviatică (EASA). Aceasta nu poate emite decât recomandări fără caracter obligatoriu pentru aspecte care nu sunt legate de capacitatea de zbor.

Mai multe companii europene, dar și din alte țări, cum ar fi Canada, SUA, Austria au anunțat deja despre introducerea unei astfel de măsuri. Federația germană a sectorului aerian (BDL) a informat de asemenea că vrea să impună această regulă în viitor.

În acest context, Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova urmează să emită, în scurt timp, o directivă, care ar impune acest standard companiilor aeriene transportatoare de pasageri. Totodată, ne dorim să fie adoptată o reglementare europeană cât mai curând posibil.

31.03.2015 12:10