Chișinău, 25 ianuarie 2020 – Elicopter înregistrat în Republica Moldova atacat în Afganistan

Autoritatea Aeronautică Civilă informează că pe 25 ianuarie, un elicopter model MI-8 înregistrat în Republica Moldova a fost atacat în localitatea Kajaki, provincia Helmand, Afganistan, în timp ce efectua o misiune umanitară, transportând poduse alimentare.

Potrivit datelor de ultimă oră elicopterul a fost atacat cu un aruncător de grenade RPG în timp ce se afla la sol. La bordul elicopterului se aflau trei membri ai echipajului, dintre care comandantul și inginerul mecanic originari din Ucraina au fost ușor răniți iar copilotul originar din Republica Moldova nu a avut de suferit.

Toți membrii echipajului au fost preluați de un alt elicopter, la bordul căruia se aflau cetățeni moldoveni. Aceștea au transportat la spital persoanele ușor rănite pentru îngrijiri medicale, iar ulterior au fost externați, starea lor de sănătate fiind înafara oricărui pericol.

Autoritatea Aeronautică Civilă monitorizează derularea anchetei, fiind înformată constat de către operatorul aerian, iar ulterior, în cazul unor noi detalii relevante vom reveni cu informații pentru presă.

De luni Autoritatea Aeronautică Civilă va demara o evaluare inopinată în vederea corespunderii și implementării procedurilor de securitate aeronautică în realizarea zborurilor, la companiile care operează zboruri înafara Republicii Moldova.25.01.2020 14:50