Chișinău, 22 ianuarie 2020 – Organizația Aviației Civile Internaționale contribuie la consolidarea capacităților instituționale ale AAC

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a găzduit, în perioada 14-16 ianuarie, o misiune de suport tehnic a Biroului ICAO EUR / NAT.

Obiectivul misiunii a fost identificarea priorităților pentru implementarea standardelor și practicilor recomandate de ICAO (SARPs), asigurând pregătirea Republicii Moldova pentru auditul ICAO – Organizația Internațională a Aviației Civile, în cadrul Programului universal de audit al supravegherii siguranței USOAP – Universal Safety Oversight Audit Programme.

Grupul de lucru a reunit specialiștii din cadrul Autorității Aeronautice Civile, precum și experți din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, în cadrul căruia experții ICAO au vorbit despre elementele legate de legislația primară în domeniul aviației civile, reglementări specifice de funcționare, sistemul și funcțiile de supraveghere a siguranței de către instituțiile de stat, calificarea și formarea profesională a personalului din AAC și MEI. etc.

De asemenea, au fost discutate metodele de monitorizare și analiza respectării de către Republica Moldova a standardelor ICAO și a aplicării practicilor recomandate.

În cele din urmă, grupul de experți a prezentat un raport care conține recomandările adresate statului pentru asigurarea eficientă a sistemului de supraveghere a siguranței aviației în Republica Moldova.


22.01.2020 08:19