AAC salută diversificarea destinațiilor de zbor spre Republica Moldova prin lansarea cursei Timișoara -Chișinău

Autoritatea Aeronautică Civilă salută decizia companiei aeriene ”Tarom” de a extinde destinațiile de zbor efectuate spre Aeroportul Internațional Chișinău, prin lansarea cursei Timișoara-Chișinău-Timișoara. Prima cursă a fost operată la data de 17 septembrie 2018. Zborurile vor fi efectuate cu 3 frecvențe pe săptămână - miercuri, vineri și duminică.
Extinderea geografiei zborurilor din și spre Aeroportul Internațional Chișinău contribuie direct la dezvoltarea pieței aeriene din Republica Moldova. De rând cu măsurile promovate de Guvern pentru sporirea rolului regional al Republicii Moldova în domeniul aviației civile, lansarea noii destinații va aduce beneficii economice și sociale importante pentru țara noastră.
Este de menționat că, pe parcursul anului 2018 continuă trendul ascendent al fluxului de pasageri prin Aeroportul Internațional Chișinău. Pe parcursul a 8 luni ale anului 2018 au fost transportați prin Aeroportul Internațional Chișinău în total 1 944 553 mii pasageri. Comparativ cu perioada similară a anului precedent creșterea traficului constituie +3,2%.

18.09.2018 13:52