Chișinău, 15 septembrie 2017 - AAC, cu susținerea Eurocontrol, avansează în realizarea obiectivului de gestionare eficientă a spațiului aerian național

În perioada 13 - 14 septembrie 2017, Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova în colaborare cu Eurocontrol a organizat un atelier de lucru cu tematica: Support Flexible Use of Airspace implementation in Moldova (Sprijinirea utilizării flexibile a spațiului aerian în Moldova).

Atelierul a reunit specialiștii din cadrul Autorității Aeronautice Civile, 
ÎS Moldatsa, precum și experți de la Eurocontrol.

Discuțiile au fost axate pe aplicarea principiilor specifice utilizării flexibile a spațiului aerian, în contextul implementării prevederilor Acordului privind Cerul Unic European. Un aspect important a vizat contribuția pe care o poate aduce Eurocontrol la instituirea unui sistem european eficient, sprijinind Autoritatea Aeronautică Civilă în îndeplinirea rolului său de reglementare. Scopul inițiativei - cresterea eficienței în ansamblu a modului în care spațiul aerian național este organizat și gestionat, prin modernizarea actualului sistem de management de trafic aerian.

Realizarea planului de implementare a Cerului Unic European este una dintre prioritățile politicii Autorității Aeronautice Civile din Republica Moldova, aceasta fiind o acțiune-cheie pentru dezvoltarea pieței aeriene naționale.

15.09.2017 05:30