Chișinău, 26 iulie 2017 - Investigare eveniment aeronautic

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a fost informată despre faptul că la data de 26 iulie, în jurul orei 11.15, la aeronava companiei „Air Moldova” care efectua cursa charter Antalya-Chișinău, după aterizare s-a depistat că unul din cele două pneuri ale șasiului din spate s-a spart.

Compania a înștiințat că manevra a fost finalizată conform procedurilor prestabilite de siguranță, pasagerii fiind debarcați cu succes, iar aeronava a fost repusă pe cursă după ce pneul a fost schimbat și s-au efectuat procedurile de verificare tehnică.

Serviciile Aeroportului imdeiat au verificat pista, procedură care a fost efectuată de două ori, pentru a se asigura că nu există careva obiecte externe.

Expertiza pneului spart urmează să stabilească cauzele exacte ale acestui eveniment.

Este de menționat că în Republica Moldova, competențele privind investigarea incidentelor aeronautice revin Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, în cadrul căruia este înființată Comisia de investigare permanentă, din componența căreia fac parte și experți ai Autorității Aeronautice Civile.

Comisia urmează să se expună, în baza raportului de eveniment, iar rezultatele investigării vor fi publicate după finalizarea anchetei.

26.07.2017 13:41