Precizările AAC cu privire la închiderea bazei operaționale de pe Aeroportul Internațional Chișinău a companiei aeriene Wizz Air

28.10.22
Precizările AAC cu privire la închiderea bazei operaționale de pe Aeroportul Internațional Chișinău a companiei aeriene Wizz Air
Cu referire la informațiile difuzate în presă privind închiderea bazei operaționale de pe Aeroportul Internațional Chișinău a companiei aeriene Wizz Air, Autoritatea Aeronautică Civilă vine cu următoarele precizări:
⚠️Acționând preventiv, în urma intensificării acțiunilor militare și atacurilor cu rachete a Federației Ruse asupra teritoriului Ucrainean, Autoritatea Aeronautică Civilă în comun cu Ministerul Apărării a convocat în data de 10 Octombrie 2022, Comisia Interguvernamentală privind Managementul Spațiului Aerian în cadrul căreia au fost aprobate o serie de acțiuni și proceduri în scopul asigurării siguranței zborurilor.
‼️Autoritatea Aeronautică Civilă a comunicat operatorului aerian măsurile de siguranță aplicate urmare a intensificării acțiunilor militare din țara vecină, cu toate acestea, după o scurtă revenire cu baza operațională pe Aeroportul Internațional Chișinău, în septembrie anul curent, urmare a deciziilor luate în cadrul companiei aeriene, aceasta urmează a fi închisă (pentru o perioadă nedeterminata), fapt ce ar putea duce la anularea zborurilor pe unele destinații și/sau la reducerea frecventelor de zbor.
✅️De menționat că o bază operațională pentru compania aeriană presupune un aeroport în care aceasta își stabilește permanent aeronavele și echipajul și de unde începe operarea rutelor. De obicei atât flota, cât și personalul se întorc la bază la sfârșitul zilei. Suplimentar, la baza operațională se efectuează și serviciile de întreținere și reparațiile de rutină a aeronavelor.
✈️Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă precizează că operatorul aerian Wizz Air nu își sistează activitatea în Republica Moldova, zborurile fiind operate în continuare pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău.