NOI MĂSURI DE SECURITATE PENTRU ACCESUL ÎN AEROPORTUL INTERNAȚIONAL CHIȘINĂU

01.08.22

Începând de astăzi, 1 august 2022, au intrat în vigoare noile reguli de acces în Aeroportul Internațional Chișinău cu privire la asigurarea unor măsuri suplimentare de securitate.

Astfel, măsurile întreprinse sunt următoarele:

  • Accesul în aerogară va fi permis doar pasagerilor cu prezentarea obligatorie a biletelor de călătorie și a unui act de călătorie valabil, însoțitorilor ai pasagerilor cu  mobilitate redusă sau nevoi speciale și personalului a căror atribuții funcționale implică activități pe teritoriul aeroportului;
  • Accesul în aeroport va fi asigurat doar prin trecerea controlului de securitate al pasagerilor și a bagajelor acestora;
  • Separarea fluxului de pasageri pe sensul de intrare și ieșire din aerogară, cu delimitarea zonelor respective;
  • Asigurarea controlului de securitate obligatoriu al tuturor mijloacelor de transport care acced în parcările adiacente Aeroportului Internațional Chișinău.

“Precizăm că vor fi instituite și alte măsuri suplimentare cu privire la protejarea pasagerilor și a personalului din aeroport, care vor fi aplicate gradual și prezentate public”, comunică Poliția de Frontieră.

În acest sens, toți pasagerii sunt rugați să se prezinte din timp la aeroport pentru a parcurge prin toate procedurile de securitate suplimentare instituite.