Mesaj de felicitare cu prilejul sărbătorii profesionale - „Ziua funcţionarului public"

23.06.24
Mesaj de felicitare cu prilejul sărbătorii profesionale - „Ziua funcţionarului public"

Stimați colegi,

Instituită de Guvernul Republicii Moldova în 2012, ţinând cont de decizia Adunării Generale a ONU, ziua de 23 iunie a fost declarată sărbătoarea profesională - „Ziua funcţionarului public", în scopul aprecierei importanței și rolului funcționarilor publici în societate.

Această zi nu a fost aleasă întâmplător, având având în vedere că în 2002 Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat data de 23 iunie - Ziua Națiunilor Unite pentru Serviciul Public.

În administrația publică a Republicii Moldova, activează în prezent peste 45 de mii de persoane. Conștientizăm cu toții că prestigiul serviciului public, la toate nivelurile, și al funcționarului public, în particular, este esențial. De funcționarii publici depinde gradul de încredere al cetățenilor în instituțiile statului și modul în care statul este perceput de către aceștia.

Stimaţi colegi! Cu prilejul Zilei funcţionarului public, Vă adresăm cele mai calde urări de sănătate, bunăstare şi succese. Vă mulţumim pentru profesionalismul şi exigența de care daţi dovadă în activitatea Dumneavoastră zi de zi.

Să acționăm în continuare cu dedicație, obiectivitate, fidelitate și profesionalism, contribuind la îndeplinirea misiunii noastre de a proteja interesele cetățenilor Republicii Moldova.

Cu respect, Conducerea Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova