În atenția pasagerilor Fly One

11.06.23

Autoritatea Aeronautică Civilă ține să vă informeze că urmare a unor defecțiuni tehnice la o aeronavă a operatorului aerian Fly One, programul de zboruri al operatorului a fost grav afectat, iar unele curse au fost anulate.

În acest sens, Autoritatea Aeronautică Civilă a convocat pentru mâine Comisia de certificare a operatorilor aerieni în scopul evaluării situației create și investigarea motivelor care au dus la anulările în lanț.

 

Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă reamintește că în cazul anulării sau întârzierii de lungă durată a zborurilor, conform Hotărârii Guvernului nr. 836 din 08 noiembrie 2012 operatorul aerian este obligat să acorde toată asistența necesară, inclusiv oferirea de hrană, cazare, rerutare, dar și compensați în funcție de distanța ortodromică dintre aeroporturi.

 

Pentru mai multe detalii și informații privind drepturile pasagerilor, Vă rugăm să consultați următoarele adrese:

  1. În cazul întârzierii îndelungate a zborurilor: https://www.caa.md/zboruri-intirziate-3-29
  2. În cazul anulării zborului: https://www.caa.md/zboruri-anulate-3-30

În scopul acordării suportului pasagerilor care au avut un zbor anulat sau întârziat Autoritatea Aeronautică Civilă, roagă să completați formularul care poate fi accesat la acest link: https://forms.office.com/e/4FPiXS7kVj

 

Cu detalii suplimentare vom reveni în curând.