Condițiile de călătorie spre Israel

05.11.21
Condițiile de călătorie spre Israel

Statul Israel a adoptat mici schimări privind regulile de intrare în țară pentru cetățenii străini.

Începând cu data de 1 noiembrie 2021, cetățenii străini pot intra în Israel fără a fi nevoie să solicite un permis de intrare de la comisia excepțională, cu condiția că:

-         au efectuat schema completă de vaccinare cu unul din vaccinurile recunoscute ( Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson &Johnson, Sinovac și Sinopharm - vaccinul Sputnik V va fi recunoscut din 15.11.2021 )  cu maxim 180 zile anterior călătoriei, iar după vaccinare au trecut minim 14 zile,   SAU

-        dacă pasagerul s-a vindecat de Covid  la prezentrea unui certificat digital de recuperare (Nota: Moldova nu face parte din lista țărilor care au un sistem de emitere a certificatelor digitale de recuperare)

-       pasagerii nu au vizitat/tranzitat careva țări clasate în zona roșie, în ultimele 14 zile pînă la călătoria spre Israel.

Moldova este clasată actualmente în zona oranj. https://corona.health.gov.il/en/country-status/

Certificatele digitale de vaccinare  sau de recuperare se atașează, în format pdf, la declarația  care se completează online cu cel mult 48 ore pâna la zbor.

Pasagerii străini care nu se încadrează în condițiile de mai sus (nu sunt vaccinați și nu au certificate de recuperare), se supun regulilor anterioare de călătorie spre Israel  - adică, trebuie să obțină permis special de intrare de la Comisia Exceptională al statului Israel pentru a putea în țară.

 Aceasta noua regulă,  nu exclude necesitatea prezentării testului negativ PCR efectuat cu cel mult 72 h înainte de plecare.

În rest, condițiile anterioare de intrare în Israel ramîn în vigoare pentru toți pasagerii (inclusiv cetățenii Israel, inclusiv cei vaccinați).

Înainte de îmbarcare vi se vor solicita obligatoriu :

      -        prezentarea testului negativ PCR  efectuat cu cel mult 72 h pâna la plecare

-      completarea on-line a

-     pasagerii străini vaccinați, fără permisul special de intrare de la Comisia excepțională Israel - trebuie să prezinte adițional dovada vaccinării sau a certificatelor de recuperare.

-        pasagerii straini nevaccinați – vor prezenta adițional permisul special de intrare.

La sosire în Israel toți pasagerii fac repetat testul.

Călătoriți informați și în siguranță!

Înainte de a planifica o călătorie, consultați condițiile de acces pe teritoriul tății de destinație pe pagina oficială a autorităților locale din țara de destinație, consulat, ambasadă, consultați alertele de călătorie de pe pagina Ministerului Afacerilor Externe a Republicii Moldova și condițiile de călătorie actualizate pe pagina Autorității Aeronautice Civile.