Condițiile de călătorie spre Franța

29.10.21
Condițiile de călătorie spre Franța

Franta - Sunt conditii diferite de intrare in Franta pentru persoanele vaccinate si nevaccinate.  

Se accepta vaccinurile aprobate EMA: Pfizer, Moderna, Astra Zeneca si Johnson & Johnson.

 Pasagerii vaccinați - completează 2 declarații: Sworn statement și PLF.

 Pasagerii nevaccinați - completează 3 declarații:  Attestacion de entree …“, Sworn statement și  PLF.

 Copiii de pina la 12 ani  sunt exceptati de la prezentarea testului RT-PCR.

1.      Toate persoanele vaccinate  pot calatori spre Franta fara a avea un motiv esențial. Se acceptă, în cazul în care persoana  s-a vaccinat cu a 2 doza  cu cel puțin 7 zile  înainte de plecare  sau dacă persona a fost bolnavă de COVID  se acceptă 1 doza de vaccin  cu cel puțin 7 zile înainte de plecare  cu  vaccinul Pfizer, Moderna, Astra Zeneca  sau 1 doza unică cu cel puțin 28 zile inainte de plecare cu Johnson & Johnson.

Pasagerul   trebuie să prezinte :
   - dovada vaccinarii conform schemei si condițiilor stabilite de vaccinare descrise  SAU dacă pasagerul a fost bolnav de Covid și are doar 1 doza administrată, trebuie sa mai prezinte și dovada îmbolnăvirii.

          -  să completeze declarația privind lipsa simptomelor de Covid-19 “Sworn statement »

 2.      Persoanele nevaccinate  pot calatori spre Franța doar cu motiv esențial, acestea sunt descrise în  Attestattion de entree …  și doar dacă se incadrează în lista acestor motive.

La check-in, pasagerii trebuie să prezinte obligatoriu:

-  testul PCR negativ realizat cu cel mult 72 de ore înainte de îmbarcare sau un test antigenic realizat în laborator cu cel mult 48 de ore. Pasagerii intra in autoizolare pe 7 zile.

-        să completeze declarația cu indicarea motivelor de călătorie Attestaion de deplacement…

-        să completeze și semneze  declarația privind lipsa simptomelor de Covid-19 “Sworn statement…. 

 3.      Toti pasagerii vor completa deasemenea PLF/ Public health passenger locator form (atasat), care se va colecta la check-in/îmbarcare dupa completare.

Pasagerii transit din  Zona Rosie !

Pasagerii transit care au venit sau vizitat ultimamente Russia și Turcia  sau alte zone roșii  (Afghanistan, Algeria, Argentina,  Bangladesh, Brazil, Colombia, Costa-Rica, Cuba, Democratic Republic of Congo, Georgia, Indonesia, Iran, Maldives, Morocco, Mozambique, Namibia, Nepal, Pakistan, Russia, Seychelles, South Africa, Suriname, Tunisia)

 trebuie sa prezinte test negativ PCR sau antigenic realizat cu cel mult 48 h până la plecare spre Franța,  dacă nu sunt vaccinați cu vaccinuri aprobate EMA.  

Important!  Pasagerii din Rusia / Turcia (sau alte zone rosii) vor fi plasați în izolare la sosire și vor completa 2 declaratii ce pot fi găsite în link-ul de mai jos, categoria “Travel to/from red country” : https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Certificate-of-international-travel

Călătoriți informați și în siguranță!

Înainte de a planifica o călătorie, consultați condițiile de acces pe teritoriul tății de destinație pe pagina oficială a autorităților locale din țara de destinație, consulat, ambasadă, consultați alertele de călătorie de pe pagina Ministerului Afacerilor Externe a Republicii Moldova și condițiile de călătorie actualizate pe pagina Autorității Aeronautice Civile.