Certificatul COVID emis de autoritățile Republicii Moldova este echivalat cu certificatul digital COVID al UE

16.11.21

Potrivit Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, pe 15 noiembrie 2021, Comisia Europeană a aprobat decizia de a echivala certificatul COVID eliberat de sistemul electronic al Republicii Moldova cu cel emis în țările Uniunii Europene. Decizia va intra în vigoare începând cu 16 noiembrie.

Asta înseamnă conectarea țării noastre la sistemul UE și acceptarea certificatului COVID conform unor condiții egale cu certificatul digital COVID al UE. În contextul aprobării, autoritățile responsabile din țara noastră au ajustat structura codului QR conform standardelor UE, ceea ce înseamnă că toți deținătorii certificatelor COVID emise de sistemul național trebuie să descarce documentul în mod repetat de pe pagina www.certificate-covid.gov.md pentru a obține varianta omologată și acceptată de autoritățile UE, inclusiv ale Republicii Moldova.

Mai multe informații despre Certificatul digital UE COVID pot fi găsite AICI. Precizăm că certificatul COVID facilitează libera circulație la nivel național și internațional, în condiții de siguranță pe perioada pandemiei COVID-19. Documentul poate fi descărcat gratuit și este disponibil în limbile română/engleză. Acesta reprezintă o dovadă oficială că persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19, s-a testat și are un rezultat negativ sau a avut COVID-19 și s-a vindecat.