Angajații AAC, instruiți de specialiștii CNA în vederea consolidării integrității instituționale

02.02.24
Angajații AAC, instruiți de specialiștii CNA în vederea consolidării integrității instituționale

Angajații Autorității Aeronautice Civile au fost instruiți astăzi, 2 februarie, de către Ion Pruteanu, șef al Direcției educație anticorupție din cadrul Centrului Național Anticorupție, în vederea consolidării integrității instituționale prin prevederea și combaterea fenomenului de corupție.

Directorul AAC, domnul Vasile Șaramet, a reiterat că, Autoritatea depune eforturi consolidate pentru a educa propriii angajați în spiritul respectării prevederilor legislației în vigoare pe domeniul integritate și anticorupție.


La rândul său, domnul Ion Pruteanu, șef al Direcției educație anticorupție din cadrul Centrului Național Anticorupție a apreciat pozitiv inițiativa AAC de a organiza asemenea seminare. „Este important că există inițiativă instituțională. Am venit să facem un schimb de informații, să reamintim care sunt rigorile integrității instituționale”.
 

În cadrul sesiunii de instruire, angajații Autorității Aeronautice Civile au fost familiarizați cu subiectele precum: respectarea regimului juridic al cadourilor; conflictul de interese; neadmiterea, denunțarea și tratarea influențelor necorespunzătoare; incidentele de integritate; regimul de incompabilități; limitarea publicității; denunțarea corupției; gestionarea patrimoniului și a finanțelor publice; etica profesională a agenților publici.