7 decembrie - Ziua Internațională a Aviației Civile

07.12.23
7 decembrie - Ziua Internațională a Aviației Civile
Anual pe 7 Decembrie este marcată Ziua Internațională a Aviației Civile Internaționale.
Instituită în 1994 de către Organizația Internațională a Aviației Civile (ICAO), această zi are scopul de a contribui la generarea și consolidarea conștientizării la nivel mondial cu privire la importanța aviației civile internaționale pentru dezvoltarea socială și economică a statelor și a rolului unic al ICAO în a ajuta statele să coopereze și să realizeze o rețea globală de tranzit rapid în serviciul întregii omeniri.
 
Republica Moldova a aderat la la Convenția privind Aviația Civilă Internațională la 1 iulie 1992. Acest lucru a impus ca atribuțiile Autorității Aeronautice Civile să fie puse în concordanță cu prevederile Convenției de la Chicago. Ca urmare, în toți acești ani sunt propuse și promovate masuri ce pot duce la eficientizarea transportului aerian național și la îmbunătățirea sistemelor de siguranță ale aeronavelor civile. Aviația civila internațională joacă un rol cheie în afacerile umane. Ne permite să descoperim minunata diversitate geografică și culturală din lume. Ne permite să învățăm și să beneficiem unul de celălalt. Conectează societățile prin intermediul călătoriilor și comerțului global, promovând accesul la alimente, educație și asistență medicală. Aceste beneficii sunt esențiale pentru realizarea de către fiecare țară a obiectivelor de dezvoltare durabilă.
 
Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova se alătură celor care celebrează acest eveniment istoric de o deosebită semnificaţie pentru aviația civilă mondială. Transmitem felicitări și mulţumiri reprezentanților industriei pentru susținerea eforturilor depuse în promovarea siguranţei, eficienţei şi dezvoltării transportului aerian. Să aveți parte doar de succese și realizări în îndeplinirea misiunii importante de asigurare pentru pasageri a unor servicii de transport aerian accesibile, sigure si calitative!