20 Septembrie 2014 - AIRSHOW 2014

Cu ocazia aniversării Aviaţiei Civile în Republica Moldova, Autoritatea Aeronautică Civilă a organizat, sâmbătă, 20 septembrie, un Airshow de excepţiei, sub egida Primului-ministru. Evenimentul s-a desfăşurat pe Aeroportul Internaţional Chişinău şi a adunat peste 15.000 mii de vizitatori, un număr record în raport cu anii precedenţi.

Siguranţa şi securitatea vizitatorilor a fost prioritatea organizatorilor. Anume din acest motiv au fost instalate cinci detectoare de metale, iar oamenii au fost verificaţi minuţios, pentru a exclude orice risc de perturbare a securităţii.

Cei prezenţi la eveniment au avut parte de un spectacol aerian unic. Pe lângă zborurile demonstrative, efectuate cu iscusinţă de 30 de piloţi profesionişti şi paraşutişti sportivi din Republica Moldova, România, Letonia şi Lituania, vizitatorii au avut ocazia să urmărească prestaţia echipelor de acrobaţie aeriană: „ Iacarii Acrobaţi „- profesionişti ai Lotului Naţional de Acrobaţie al României;” Aeroclubul României”,” Jurgis Kairys” - campion mondial la acrobație aeriană dar şi echipa de clasă internaţională de acrobaţie din Lituania,” Baltic Bees”, în premieră în Republica Moldova, care au încântat spectatorii cu un show de seară şi acrobaţii aeriene de excepţie.

Totodată, a fost organizată şi o expoziţie a tehnicii aeronautice. Peste 40 de aeronave de diferite tipuri şi dimensiuni, au fost expuse pe Aeroportul Internaţional Chişinău, iar vizitatorii au avut acces în interiorul aeronavelor.

Notă! În 1994, a fost emisă Hotărârea de Guvern (nr. 656 din 02.09.94),care a stabilit câ data de 19 septembrie 1944, când au inceput zborurile regulate, marchează începutul Aviaţiei Civile în Republica Moldova.


Pozele sunt realizate de : Adrian Gojan, Serghei Smolentsev, Vladimir Ghilan, Max Railean, Mihai Armas, Mihai Grechin, Mihail Kalarashan

24.09.2014 14:59