Chișinău, 22 septembrie 2020 - Al IX-lea Congres Mondial „Aviația din secolul XXI „

Directorul Autorității Aeronautice Civile, Eugen Coștei, a participat astăzi la Sesiunea Plenară celui de-al IX-lea Congres Mondial „Aviația în secolul XXI”, organizat de Universitatea Națională de Aviație din Kiev și Institutul ICAO din Ukraina.
„Siguranța aviației și tehnologii spațiale” este subiectul principal, pe care îl vor discuta timp de trei zile, cercetătorii și experții în aviație.

În calitate de speaker al Congresului, Directorul AAC, Eugen Coștei, a făcut o prezentare pe subiectul sistemelor de aeronave fără pilot, modul în care acestea continuă să se dezvolte și cadrul
regulatoriu existent pe plan regional și internațional.
Totodată, în contextul siguranței aviației și tehnologiei spațiale, el a reiterat că dezvoltarea aviației civile nu a stagnat niciodată, ba chiar a evoluat foarte mult, pentru că numai prin abordarea corectă a provocărilor, aviația se poate dezvolta și atinge noi maxime.

Sesiunea plenară a întrunit mai mulți experți mondiali din domeniul aviației. Printre care Jean-Marc Cluzeau, manager inovație, consilier șef al directorului executiv al Agenției Europene pentru Siguranța Aviației (EASA); Director al Institutului de Drept Aerian, Spațial și Cibernetic de la Universitatea din Köln, Stephan Hobe; Director general al Direcției știință și inovare de la Ministerul Educației și Științei din Ucraina Yulia Bezvershenko; Președintele Agenției poloneze de servicii de navigație aeriană (PANSA) Janusz Janiszewski; Rectorul Universității Internaționale de Logistică și Transport din Wrocław Marcin Paweska; ș.a
Un cuvânt de salut au adresat: Președintele Consiliului ICAO, Dl Salvatore Sciacchitano, Directorul Direcției Mobilitate și Transport al Comisiei Europene, Dl Henric Hololei, Directorul General Eurocontrol, Dl Eamonn Brennan, și alte persoane influente din domeniu.

Congresul încurajează adoptarea noilor soluții conceptuale cu privire la problemele urgente din industria aerospațială. De asemenea, participanții au o mare oportunitate de a-și exprima viziunea asupra tendințelor globale ale tehnologiei aerospațiale în realitățile politice și economice actuale, în timp ce revizuiesc realizările practice, experimentale și teoretice din domeniul aviației civile.

22.09.2020 22:41