În atenția agențiilor de presă!

Urmare a comunicatului http://www.caa.md/rom/news/item371/ emis de Autoritatea Aeronautică Civilă agențiilor de presă, cu privire la simplificarea procedurii de operare a aparatelor de zbor fără pilot, constatăm că două portaluri de știri https://point.md/ru/novosti/obschestvo/bolshe-ne-trebuetsia-razreshenie-oga-dlia-ekspluatatsii-igrushechnykh-dronov și https://news.mail.ru/politics/42953861/?fbclid=IwAR2Fc5JSeK9Rc-C75W-WffUY7-oXmG26E3v9kdi0lPkw0F4uze-Ghbg6tQ0 au prezentat informația eronat, fapt care duce la dezinformarea deținătorilor de drone.
Autoritatea Aeronautică Civilă este dispusă să contribuie la dezvoltarea domeniului utilizării aparatelor de zbor fără pilot, realizând aceste atribuții în condiții de maximă transparență. Reiterăm că siguranța zborurilor și securitatea aeronautică rămân în continuare prioritatea noastră Nr. 1.
Totodată, menționăm că Autoritatea Aeronautică Civilă se disociază de toate informațiile prezentate eronat și informează că informația oficială este plasată pe site-ul www.caa.md și pagina de Facebook a AAC, iar în continuare pentru a evita distorsionarea informației, reveniți pentru precizări la departamentul Comunicare din cadrul Autorității Aeronautice Civile.


14.08.2020 11:04