EASA lansează Carta industriei aeronautice de COVID-19 pentru protecția sănătatății pasagerilor și a personalului aeronautic odată cu lansarea zborurilor regulate

În contextul relansării zborurilor regulate AAC, în consultații cu membrii Comitetului Aeroportuar, elaborează Instrucțiunile Operaționale pentru asigurarea sănătății și siguranței pasagerilor și personalului aeronautic în raport cu pandemia COVID-19 în baza Protocolului comun emis de Agenția pentru Siguranța Aviației din Uniunea Europeană (AESA) și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Protocolul EASA prezintă ghidul operațional pentru a ajuta operatorilor aerieni, operatorilor aeroporturilor și autorităților de sănătate publică în protejarea sănătații și siguranței pasagerilor, personalulului aeronautic, menținînd în același timp siguranța zborurilor.

AAC informează industria națională privind faptul că în același timp EASA a lansat un program de monitorizare a procesului de implemetarea Protocolului respectiv. În acest context a fost lansată Carta (Charter) pentru semnarea de către operatorii aerieni și operatorii aeroporturi, scopul este promovarea aplicării instrucțiunilor operaționale pentru a facilita transportul aerian în Uniunea Europeană și, eventual, cu restul lumii, în condiții de pandemie cu Covid-19. Detaliile pot fi găsite aici.

29.05.2020 07:59