Chișinău, 22 mai 2020 - AAC a convocat Comitetul Aeroportuar de Facilități Aeronautice

La inițiativa Autorității Aeronautice Civile a fost convocat Comitetul Aeroportuar de Facilități Aeronautice. Reprezentanții care activează pe Aeroportul Internațional Chișinău s-au întrunit pentru a discuta despre provocările cu care se confruntă ramura aviației civile în raport cu restricțiile impuse de COVID-19 și identificarea oportunităților de realansare acestui sector.

Comitetul Aeroportuar de Facilități Aeronautice, se întrunește cu o anumită periodicitate, conform prevederilor HG RM Nr. 1034 Facilități, în baza Anexei 9, la Convenția privind aviația civilă internațională.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Departamentul Poliției de Frontieră (Aeroport), Serviciul Vamal (Aeroport), ANSP, ANSA, Compania Aeriană “ Air Moldova”, Compania Aeriană”Fly One”, operatorul Aeroportului Internațional Chișinău - “Avia Invest “ SRL, Aeroport Handling SRL și MGH handling SRL. Pe agenda evenimentului au fost incluse subiecte ce țin de ridicarea graduală a măsurilor de restricţionare în timpul controlului de frontieră și vamal. Strategia reluării zborurilor regulate. Asigurarea funcţionalităţii serviciilor pe timp de Pandemie și anume :

- Pregătirea personalului

- Echipament de protecție

- Facilități privind încăperi, mijloace de transport.

Totodată, a fost prezentat Planul de acţiuni pentru relansarea operaţiunilor regulate pe Aeroportul Internațional Chișinău şi a Instrucţiunilor operaţionale, iar Autoritatea Aeronautică Civilă și-a reiterat opțiunea pentru modificarea cadrului normativ a Republicii Moldova, în domeniul sanătății publice pe Aeroportul Internațional Chișinău.


22.05.2020 19:04