Chișinău, 17 martie 2020 – Autoritatea Aeronautică Civilă vine cu precizări referitor la informația difuzată de unele surse media

Cu referire la informația difuzată în mass-media potrivit căreia unii Operatori aerieni ar fi încălcat regimul impus prin Hotărârea nr. 9 din 15 martie 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică și Directiva operațională nr. 03 din 15 martie 2020 emisă de Autoritatea Aeronautică Civilă, ținem să facem câteva precizări și anume:

Conform prevederilor actelor emise de Comisia națională extraordinară de sănătate publică și Autoritatea Aeronautică Civilă începând cu data de 17 martie 2020, ora 00.00 sunt suspendate toate zborurile regulate de pasageri, precum și zborurile charter regulate.

Prin noțiunea de zboruri charter regulate se presupune zborurile efectuate în interesul operatorilor turistici și are drept scop transportul persoanelor (turiștilor) către și dintr-o zonă anume cu o regularitate clară și într-o anumită perioadă a anului.

Totodată, conform prevederilor actelor specificate supra, a rămas posibil efectuarea unor zboruri private/charter în special pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state de a evacua cetățenii săi din zonele afectate de noul Coronavirus. Fiecare caz în parte este examinat suplimentar de către Autoritatea Aeronautică Civilă.

Suplimentar, Vă aducem la cunoștință că prin Hotărârea nr. 9 din 15 martie 2019 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică nu au fost suspendate zborurile cargo (transportul de marfă).

17.03.2020 12:34