Chișinău, 17 februarie 2020 – Directorul AAC, Eugen Coștei, a avut o întrevedere cu omologul său din Emiratele Arabe Unite

Directorul Autorității Aeronautice Civile, Eugen Coștei, a avut o întrevedere cu omologul său din Abu Dhabi, Said Mohammed Al Suwaidi, în cadrul vizitei oficiale în Emiratele Arabe Unite. La discuții a participat și Ambasadorul Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, Victor Haruță.

Oficialii au discutat despre necesitatea intensificării și consolidării relațiilor bilaterale dintre cele două Autorități și au convenit asupra acțiunilor prioritare care urmează a fi întreprinse în viitorul apropiat.

În cadrul discuțiilor, a fost abordat subiectul ce ține de ridicarea interdicției transportului de mărfuri, impusă pentru patru companii aeriene moldovenești.

În acest context, directorul CAA din Abu Dhabi și-a exprimat îngrijorarea privind lipsa cooperării cu Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova pe segmentul siguranței aviației civile, exprimându-și deschiderea pentru cooperare și intensificarea relațiilor dintre cele două țări. În acest context, Dl. Coștei a vorbit despre progresele înregistrate de Autoritatea Aeronautică Civilă din țara noastră, pe domeniul consolidării capacităților de certificare și supraveghere a operatorilor aerieni. Totodată, în vederea soluționării și ridicării interdicției, părțile au convenit să examineze în comun standardele de siguranță al fiecărui operator în parte, iar decizia finală să fie coordonată de cele două Autorități.

În acest sens, directorul AAC a Republii Moldova a lansat o invitație pentru colegii din cadrul AAC Abu Dhabi, vizita acestora fiind stabilită pentru primăvara anului curent.

Astfel, Autoritatea Aeronautică Civilă din EAU și-a reiterat disponibilitatea de a oferi în continuare, Autorității Aeronautice Civile din Republica Moldova, suportul prin lansarea Proiectul de Asistență Tehnică necesară în vederea implementării unor standarde înalte de siguranță; cooperarea în cadrul Acordului bilateral privind transportul aerian, dar și cooperare la nivel de Autorități în vederea consolidării măsurilor de supraveghere a siguranței, schimbului de informații și control general asupra activităților companiilor aeriene.

17.02.2020 14:22