Chișinău, 12 iunie 2019 - Ședință de lucru cu Aeroclubul României la Chișinău

La invitația Autorității Aeronautice Civile, în perioada 10-12 iunie curent, au avut loc ședințe de lucru cu reprezentantul Aeroclubului Romaniei.

La discuții s-au reunit reprezentanții AAC din subdiviziunile: Reglementări, Calitate, Operațiuni de zbor, Aviația ușoară și ultraușoară și Adrian Prisecaru, șef Serviciul Aeronave Ultraușoare din cadrul Aeroclubului României.

În vederea consolidării capacităților instituționale, consultările dintre experți s-au axat pe armonizarea legislației și implementarea standardelor Uniunii Europene aferente domeniului aviației ultraușoare.

În acest sens, Aeroclubul României și-a reiterat disponibilitatea de a oferi în continuare, Autorității Aeronautice Civile din Republica Moldova, asistența necesară în vederea implementării celor mai înalte standarde și bune practici pe segmentul reglementării domeniului aeronauticii civile cu utilizarea aeronavelor ultraușoare.

În contextul intenției de cooperare anunțate, au fost stabilite direcțiile prioritare ce vizează domeniul aviației ultraușoare, inclusiv de preluare a experienței României privind aspectele discutate.

12.06.2019 08:22