Chișinău, 7 decembrie 2018 - Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Internaționale a Aviației Civile

La 7 decembrie, pe plan mondial, este marcată Ziua Internațională a Aviației Civile. Instituită în 1994, această dată are scopul de a atrage atenţia asupra importanţei industriei aeronautice în dezvoltarea socială şi economică a statelor.

Pe parcursul anilor, aviaţia civilă a deschis noi pieţe, noi posibilităţi pentru afaceri, turism şi contactele interumane. Participanţi la traficul aerian global sunt nu doar călătorii, piloţii şi însoţitorii de bord, ci şi controlori de trafic şi alţi angajaţi care se ocupă de aeronave, aeroporturi şi infrastructură, care asigură siguranţa, securitatea şi operaţiunile eficiente şi sustenabile de protecţie a mediului. În acelașii timp, mai mult de o treime din mărfurile tranzacţionate internaţional se transportă aerian.

Republica Moldova este printre statele care, an de an, valorifică tot mai mult potențialul aviaţiei. Fiind membru al Convenției privind Aviația Civilă Internațională din 1 iulie 1992, Republica Moldova a reușit să racordeze standardele în domeniul aviației civile cu prevederile Convenției de la Chicago.

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova se alătură celor care celebrează acest eveniment de o deosebită semnificaţie pentru aviația civilă mondială.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Aviației Civile, AAC transmite sincere felicitări tuturor angajaților din domeniu.

Le dorim tuturor ca profesionalismul şi devotamentul să predomine în continuare și să contribuie la dezvoltarea tradiţiilor aviaţiei civile, astfel încât cetățenii să beneficieze de cele mai bune servicii!

07.12.2018 09:14