Experți din cadrul Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova vor participa la investigarea cauzelor accidentului din 2 septembrie a.c., produs în Afganistan

Un grup de experți din cadrul Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova va pleca astăzi, 2 octombrie 2018, în Afganistan, unde va participa la investigarea cauzelor accidentului aeronautic cu implicarea elicopterului MI-8 MTV ER-MHR al companiei aeriene Valan International Cargo Charter, produs la 2 septembrie a.c. pe baza aeriană militară din Mazar-i-Sharif.

Grupul de experți a fost delegat în baza solicitării parvenite în acest sens din partea entității de investigare a accidentelor aeronautice din Afganistan. Conform Convenției de la Chicago privind aviaţia civilă internaţională, accidentele se investighează de către statul unde acestea se produc și doar dacă există solicitare poate fi implicată Autoritatea Aeronautică a statului în care este înregistrată nava. Conform aceleiași Convenții, statul care efectuează ancheta va comunica, după finalizarea anchetei, raportul şi concluziile cu privire la accident.

02.10.2018 08:43