Realizările Moldovei în implementarea Programului de Stat pentru Siguranța Zborurilor, prezentate la reuniunea grupului de experți IE-REST, ce activează sub egida ICAO

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova găzduiește, în perioada 25-27 septembrie 2018, cea de-a 12-a Ședință a grupului european de experți în domeniul siguranței zborurilor (IE-REST 12).

Grupul respectiv a fost format sub egida Biroului European al Organizației Aviației Civile Internaționale (ICAO) și reunește specialiști în domeniul siguranței zborurilor din 20 de state a regiunii europene a ICAO, Comitetul Interstatal de Aviație a Țărilor CSI, Asociația Transportatorilor Aerieni IATA, biroul regional ICAO.

Republica Moldova co-prezidează activitatea acestui grup pentru a 5-lea an consecutiv, fapt care vine să reconfirme poziția de lider regional a țării în domeniul siguranței zborurilor.

Principalul subiect pus în discuție este îmbunătățirea continuă a siguranței zborurilor, pregătirea personalului navigant, operațiuni pe pista aerodromurilor, operațiunile cu elicoptere, navigația aeriană, monitorizarea datelor de zbor.

În cadrul reuniunii, la solicitarea ICAO, Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a prezentat realizările în domeniul implementării Programului de Stat pentru Siguranța Zborurilor.

De asemenea, au fost audiate rapoartele de activitate ale subgrupurilor de lucru, precum şi discutate şi alte obiective şi iniţiative destinate intensificării nivelului de siguranţă a zborurilor în regiune.

27.09.2018 07:42