Investigare incident aeronautic, produs în localitatea Feștelița, raionul Ștefan Vodă

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a fost informată despre faptul că, la data de 12 august, ora 19.50, aeronava ușoară SOKATA TB-9 cu numere de înregistrare YR-BDH (România), care efectua zbor privat cu punctul de decolare Crocmaz și destinația Horești, a aterizat forțat în apropierea localității Feștelița, raionul Ștefan Vodă.
Specialiștii din cadrul Autorității Aeronauticii Civile s-au deplasat la fața locului pentru efectuarea evaluărilor necesare privind circumstanțele zborului.
S-a constat că zborul era efectuat conform regulilor VFR (Visual Flight Rules). La altitudinea de 2500 ft (762 metri) pilotul a depistat anumite defecțiuni, iar ca urmare a luat decizia de a efectua aterizarea forțată în afara aerodromului.
În urma efectuării manevrei nimeni nu a avut de suferit, iar toate persoanele au fost debarcate cu succes. Totodată, aeronava a înregistrat deteriorări nesemnificative.
Autoritatea Aeronautică Civilă a expediat Raportul de evaluare în adresa Ministerului Economiei, în vederea inițierii investigării cauzelor incidentului aeronautic.
Este de menționat că în Republica Moldova competențele privind investigarea accidentelor și incidentelor aeronautice revin Ministerului Economiei, în cadrul căruia este înființată Comisia de investigare permanentă, din componența căreia fac parte și experți ai Autorității Aeronautice Civile. Rzultatele investigării vor fi publicate după finalizarea anchetei.

13.08.2018 14:39