Chișinău, 24 iulie 2017- AAC salută modernizarea aerodromului din Chișinău

Autoritatea Aeronautică Civilă, în calitate de organ responsabil de certificarea aerodromurilor din Republica Moldova, salută modernizarea Aeroportului Internațional Chișinău, unde astăzi a fost dată în exploatare o cale nouă de rulare, care ulterior va putea fi utilizată în calitate de pistă de decolare/aterizare, dar și un segment nou de peron.

Introducerea în operare pe aerodrom a suprafeței de cca 110 mii metri patrați se încadrează în obiectivul de modernizare a infrastructurii aeroportuare, promovat de Guvern, și a strategiei de dezvoltare a industriei aeronautice din Republica Moldova.

Prin efectuarea lucrărilor de modernizare și renovare a suprafețelor de rulare și a peronului, crește atât nivelul de siguranță a zborurilor deservite pe aerodromul din Chișinău, cât și calitatea serviciilor oferite companiilor aeriene, iar beneficiari finali ai acestor evoluții sunt pasagerii.

Considerăm că eforturile consolidate atât ale investitorului pe deoparte, cât și ale instituției de supraveghere din Republica Moldova și cele internaționale, va avea ca efect creșterea atractivității a Aeroportului Internațional Chișinău pentru companii aeriene. De rând cu măsurile promovate de AAC pentru sporirea rolului regional al Republicii Moldova în domeniul aviației civile, aceste acțiuni vor aduce beneficii economice impunătoare pentru țara noastră prin creșterea traficului de pasageri, dar și prin sporirea competiției pe piață aeronautică din Republica Moldova.

24.07.2017 14:21