Chișinău, 28 aprilie 2017 - AAC în colaborare Eurocontrol avansează în realizarea obiectivului de implementare a Acordului privind Cerul Unic European

În perioada 26 - 28 aprilie 2017, Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova în colaborare cu Eurocontrol a organizat două ateliere de lucru cu tematicile: National Supervisory Authority for ATM/ANS (Functions and tasks resulted from SES regulation framework) şi Occurrence Reporting and Investigation.

Atelierele au reunit specialiștii din cadrul Autorității Aeronautice Civile, ÎS Moldatsa, precum și experți de la Eurocontrol.
Discuțiile au fost axate pe aplicarea principiilor specifice managementului traficului aerian (ATM) și ale serviciilor de navigație aeriană (ANS), în contextul implementării prevederilor Acordului privind Cerul Unic European.

Un aspect important a vizat contribuția pe care o poate aduce Eurocontrol la instituirea unui sistem european ATM eficient, sprijinind Autoritatea Aeronautică Civilă în îndeplinirea rolului său de reglementare.

Scopul inițiativei - cresterea eficienței în ansamblu a modului în care spațiul aerian național este organizat și gestionat, prin modernizarea actualului sistem de management de trafic aerian.

Realizarea planului de implementare a Cerului Unic European este una dintre prioritățile-cheie ale politicii Autorității Aeronautice Civile din Republica Moldova, aceasta fiind o acțiune-cheie pentru dezvoltarea pieței aeriene naționale.

28.04.2017 09:15