Chișinău, 20 aprilie 2017 - AAC și Serviciul Antigrindină au stabilit o conlucrare în scopul extinderii ariei zonelor protejate prin sistemul antigrindină

Conlucrarea eficientă dintre Autoritatea Aeronautică Civilă, Serviciul Antigrindină și SA Moldatsa, în scopul extinderii ariei zonelor protejate prin sistemul antigrindină pe teritoriul Republicii Moldova, a constituit subiectul unei ședințe de lucru comune.

În particular, s-a pus în discuție organizarea activității punctelor noi de lansare a rachetelor antigrindină și definitivate aspecte ce țin de coordonarea acțiunilor de activare și dezactivare a zonelor de tragere, odată cu extinderea ariei protejate. Această coordonare este necesară pe motiv că orice modificări pe harta pozițiilor de lansare au impact asupra hărții traficului aerian internațional.

AAC în calitatea de organ de reglementare de stat în domeniul aviaţiei civile, va monitoriza introducerea, în mod operativ, a datelor despre punctele noi de lansare în sistemul intern și extern de coordonare a zborurilor, pentru a asigura siguranța zborurilor tuturor tipurilor de aeronave ce survolează teritoriile protejate.

20.04.2017 08:19