Chișinău, 25 septembrie - Chișinău AirShow2016 – o demonstrație a potențialului ramurii Aviației Civile din Moldova

Un spectacol aerian impresionant, cu zboruri demonstrative, acrobații şi salturi cu paraşuta, are loc duminica, 25 septembrie, pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Evenimentul marchează 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova și a fost organizat sub egida Guvernului, în premieră, prin implicarea tuturor de întreprinderilor din ramura aviației civile autohtone.

Mii de vizitatori au profitat de intrarea liberă și au admirat AirShow 2016, în care așii aviației civile din Republica Moldova, România, Letonia au prezentat acrobații aeriene uluitoare și demonstrații de elită.

Spectacolul aviatic a fost asigurat de piloții companiei naționale de transport aerian Air Moldova, sportivii de la Federația moldovenească de Parașutism, dar și de așii Aeroclubului României, Iacarii Acrobați, Hawks of Romania și excepționalii Baltic Bees din Letonia, care au realizat, de-a lungul zilei, mai multe momente inedite: formaţii strânse, sincronizări, intersecţii, zboruri solo etc.

De asemenea, cei care au venit la AirShow2016 au avut posibilitatea unicală să urmărească exerciţii executate cu măiestrie şi siguranţă de pilotul lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană. Pilotul lituanian i-a făcut pe cei prezenţi să îṣi ţină respiraţia, executând picaje care par să contrazica legile fizicii.

Vizitatorii au mai avut ocazia să urmărească zboruri cu balonul de aer cald, iar la sol a fost prezentată o expoziție de aeronave civile.

”Anul acesta, show-ul aerian s-a dorit a fi cel mai reuṣit dintre toate ediţiile, fiind prilejuit de o importantă aniversare a statului nostru Republica Moldova. A fost un efort comun al întreprinderilor din industria aviației civile autohtone, iar rezultatul a fost pe potrivă”, a declarat directorul Autorității Aeronautice Civile Radu Bezniuc.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a felicitat ramura cu ocazia Zilei Aviației Civile, care anul acesta a marcat 72 de ani de la fondare, subliniind că instituția pe care o conduce va oferi în continuare suportul deplin pentru dezvoltarea dinamică a ramurii aviatice din țara noastră.

AirShow2016 s-a desfășurat sub egida Guvernului Republicii Moldova. Evenimentul a fost organizat cu suportul Autorității Aeronautice Civile a R.Moldova, companiilor din industria aviației autohtone - Avia Invest, Aerofood, Air Moldova, Moldatsa, Valan International Cargo Charter, SkyPrimAir, Oscar Jet, Aeroport Handling, Tandem Aero, Pecotox Air, Megaviation, Diplomat Air, Aerotranscargo, Lukoil Moldova, Aeroport Marculesti, AIM AIR, Moldaeroservice, MGH Ground Handling, Fly One.

25.09.2016 17:05